Hieronder staan enige ervaringen van cliënten in mijn praktijk. 

"Annette heeft mij en mijn kinderen veel geholpen na het overlijden van één van mijn kinderen.

Ik heb bewust voor een gezinstherapeut gekozen want, al zijn de sessies individueel, Annette kent ons allemaal goed en kan daardoor onze eigen gezinssituatie nog beter begrijpen. Elke sessie past ze aan aan de leeftijd van de cliënt en dat voelt heel vertrouwd. Mijn kinderen van toen 9 en 5 jaar waren altijd heel blij om naar Annette  te mogen gaan en ik vertrouw erop dat het goed komt met hen, grotendeels dankzij de sessies bij Annette. En zelf voelde het voor mij heel veilig bij haar om mijn verhaal te delen."

- Ervaring van een moeder

"Het is leuk bij Annette. Ze is aardig, ze kan heel mooi verhalen voorlezen. Ik vind het fijn om in mijn mapje te werken."

- Ervaring van een jongen (6 jaar)

'Ik vind het altijd fijn bij Annette. Ze blijft altijd heel kalm en kan goed dingen vertellen. Je doet leuke opdrachten en spelletjes die goed helpen."

- Ervaring van een meisje (10 jaar)

"Het is erg bijzonder om te merken hoe Annette een ingang vindt bij je kind, waardoor je kind in staat is om de emoties die er bestaan duidelijk te maken.

Zo weet je als ouder wel dat je kind verdrietig is of niet lekker in haar vel zit, maar is het moeilijk om daarover te praten, omdat het kind zelf moeite heeft om gevoelens te verwoorden. Niet door alleen maar te praten, maar door dat Annette mijn kind liet spelen, tekenen, dieren en poppetjes in een bepaalde opstelling liet neerzetten, begreep ik veel beter hoe mijn dochter haar positie in het gezin ervaart, hoe ze zich voelt en waar in haar lijf ze dat voelt en hoe ze ons als ouders ervaart; wat ze fijn vindt en waar verbeterpunten zouden moeten komen.

Mijn dochter heeft het als heel prettig en veilig en zelfs gewoon leuk ervaren om naar Annette toe te gaan, en wij hebben nieuwe inzichten gekregen waardoor we haar beter kunnen begrijpen en dus ook helpen om te gaan met bepaalde gevoelens." 

- Ervaring van een moeder

"Ik vond het hier leuk. Gezellig.

Ik denk dat het geholpen heeft. Ik heb ook heel veel geleerd en gedaan."

- Ervaring van een meisje (8 jaar) 

"Ik kan je vertellen dat het gelukkig goed gaat met ons gezin. Onze zoon is weer redelijk zichzelf. Hij slaapt goed en heeft geen last meer van de klachten waarmee hij bij jou kwam. Opa wordt regelmatig aangehaald. Ik heb een mooi gedenkplekje gemaakt op de vensterbank met foto's.  Onze zoon kijkt er niet graag naar, maar kan er wel over praten. En jawel, de voetbal is weer zijn favoriet! 

Wil je dan ook nogmaals heel erg danken voor de keren dat hij en ik bij je mochten komen.

Zeker een warme groet van ons gezin terug!"

- Ervaring van een moeder

"In 2012 is mijn echtgenoot overleden.

Het eerste jaar stond in het teken van oplossen problemen met instanties, belastingdienst enz. Dat ging mij goed af, want als ik boos ben functioneer ik heel goed. En er was genoeg om boos over te zijn, fouten belastingdienst enz.

Voor de buitenwereld functioneerde ik goed, maar binnen in mij woedde een oorlog. Dit resulteerde in slecht slapen, het leven zien als een “moeten”. En soms ook  vluchten in een wijntje (teveel).

Toen ik bij Annette kwam, viel mij de rust op, die zowel zij als de omgeving uitstraalde. Voelde me meteen veilig.

Annette begon met het gedicht ”de ziel onder mijn arm” en ja dat trof me. Zo is het inderdaad jaren gegaan.

Ze liet mij zien, dat de de boosheid die ik al jaren voelde, een “overlevingsstrategie”van mij was en dat ik best boos mocht zijn op mijn overleden man, maar dan boos op een stukje van hem. Hij was verder een schat van een man, lief en betrokken. Wat een opluchting voor mij: toen ik naar huis reed dacht ik: ik mag weer van hem houden, ik mag weer van hem houden.....

Wat frappant is, ik slaap sindsdien weer als een roos.

Annette liet mij ook zien dat mijn houding van: niet zeuren, schop onder kont en doorgaan, mij in de weg was komen te staan. 

De metafoor van het “roeibootje”. Toegeven aan een huilbui, of even niets doen, je rot voelen, is nodig.( De andere roeispaan). 

Het is zo fijn dat Annette, door haar vraagstelling, me zelf heeft laten zien wat mijn probleem was. Niet met allerlei boekenwijsheden is gekomen, zoals: geef het een plekje of ga leuke dingen doen. 

Voor het eerst in vijf jaar ben ik een weekje met vakantie geweest. En toen ik terug kwam was ik blij weer thuis te zijn, lieve kaartjes van vriendinnen dat ze me hadden gemist en blij waren dat ik weer thuis was. Buurtjes die me uitnodigden bij hen te eten. Toen realiseerde ik mij dat ik “mijn” pad had gevonden, ik had het al, maar zag het niet.

Metafoor van de drie bomen! Het litteken zal altijd blijven, maar doet geen pijn meer en is zacht en teer.

Ik heb mijn leven weer terug.

Dank Annette!!!!!!!"

- Ervaring van een volwassene 

Annette de Boo - Begeleiding bij rouw en verlies  -  Praktijk@AnnettedeBoo.nl  -  Vlietweg 15  2266 KA  Leidschendam / Voorburg  -  06-36208779